lördag 8 maj 2010

Hung Parliament- Vad händer nu?

Är det inte konstigt att en Labour regering som gett oss en finanskris, en expenses scandal och ett oönskat krig i Irak fortfarande inte kan ge Tories majoritet i valet? Inte alls. Fråga mina vänner "up north" i Newcastle, Durham etc där det fortfarande är väldigt rött. Dom har fortfarande mardrömmar om Thatcher regeringen och kommer aldrig, så länge dom lever, rösta Tory. Att Cameron spenderat var enda debatt med att snacka skit om Brown, men inte sagt vad han ska göra bättre, tror jag är en annan anledning till att Torys inte gått hela vägen.

Så vad händer nu? Ja, konstigt nog pratar Cameron med Nick Clegg från Lib Dem om han vill bilda en regering med honom. Det är minst sagt skumt. Tydligen har Clegg pratat med Brown innan och sagt att han borde sluta och att Brown hade en attityd mot Clegg. Med andra ord, Lib dem lär inte jobba med Labour så länge Brown är Prime Minster. Det enda smarta Labour kan göra nu är att sparka Brown och ta in David Miliband och på det sättet stanna på Downing street.

Kommer Clegg att godta Camerons erbjudande? Ja, det vet i 17. Dom har helt olika idéer och värderingar. Conservatives kommer aldrig någonsin att ändra sina åsikter om immigration, försvar, skatter, etc.

Det enda smarta som dom kan göra nu är ett nytt val senare i år. Frågan är den om det kommer ändra något.