onsdag 2 september 2009

Grattis UEFA!

Bild från the Guardian.

Arsenals Eduardo har blivit avstängd i 2 matcher, pga hans "dive" (filmning) mot Celtic. Jag säger bara; äntligen! Filmning är något jag avskyr i fotboll. Det spelar ingen roll om det är mitt eget lag eller något annat. Självklart är man "biased" mot sitt eget lag och "ser" kanske inte en filmning lika bra som man ser det om det är ett annat lag, men Arsenals klubb shop säljer tydligen Arsene Wengars glasögon eftersom de flesta Arsenal fansen inte ser denna filmning som var så glasklar som den bara kan bli!

Inget fotboll fan glömmer val Steven Taylors "målvaktsräddning" mot Aston Villa för 3-4 år sedan när han sekunden senare fattade vad han gjort och "föll" omkull som han blivit skjuten i brösten. Steven Taylor kan tacka keiron Dyer och Lee Bowyer om folk glömt detta. Det var nämligen under den matchen som dom hade ett fullt slagsmål på planen.

Wengar säger som vanligt på sitt överdramatiska sätt att detta är en "witch-hunt" mot Arsenal, när hela landet kan intyga att "the top 4" kommer undan med så mycket mer än andra lag i ligan. (En fotbolls spelare, vars namn jag just nu inte kommer ihåg, skriver tex i sin biografi att en domare berättat för honom under en match att "man inte ger straffar mot Liverpool på Anfield".)

Wengar fortsätter med att säga att han "är rädd för" att detta kommer sätta igång andra klagomål och avstängningar då det är ungefär 12 liknande incidenter i Premier League varje vecka. Han är alltså rädd att ytterligare en av hans spelare åker dit? Nej, allvarligt talat, är det inte det som är poängen. Stängs en spelare av varje vecka sa kanske vi slipper filmningar! Detta handlar inte om Eduardo eller Arsenal. Det handlar om alla filmningar vi ser varje vecka som förstör "the beautiful game". Det handlar om Drogba (Som hävdade i en post-match intervju "Sometimes I dive, sometimes I stand up" och skyllde sedan på sin Engelska och att han inte förstod frågan), Steven Taylor, Steven Gerrard, Ronaldo (även om han inte längre spelar i Premier League så "föll" han ofta och gärna), Shaun Wright Philips, Morten Gamst Pedersen, Robben (när han spelade i Premier League), Torres, Robin Van Persie, Michael Owen....listan är lång.

Någonting skulle ha gjorts åt detta för länge sedan så jag är glad att UEFA ser det nu. Jag hoppas, även om det är en Newcastle spelare som blir avstängd, att detta fortsätter.