torsdag 10 september 2009

Designer Capsule Collections- The Good, the Bad and the Ugly





Det blir verkligen en intressant höst i år! Det blir massor med nya Designer kollektioner för olika highstreet affärer och dom är bättre än någonsin!
The Good

Stina will approve! Jil Sander har designat en capsule collection för Uniqlo! Vad tycks om den här fantastiska kappan? It will be mine. Oh yes, it will be mine!


Christopher kane för TopShop är en annan succé som finns i affären redan nu!

PPQ för Very.co.uk. Älskar denna playsuit!

Preen för Very.co.uk. Vill.ha.
The Bad

Jag är tyvärr inte jätte kär i Roksanda Iliniks kollektion för Whistles.

The Ugly

Giles Deacon för New Look. Polyester. Det kliar bara man ser på det.
Peter Jensen for ASOS. Seriöst?





Jimmy Choo för HM. Den första reaktionen var ett panikartat "NEJ" när jag i Juni fick reda på detta samarbete. Varför? Lat mig förklara. Jimmy Choo är ett kant lyxmärke av mycket bra kvalité och med stilren design. Jag älskar mina Jimmy stilettos och drömmer om en Ramona bag. HM är inte precis känt för bra kvalité och stilrena accessoarer så detta samarbete kan bara gå en väg. Och det har det gjort. Ser skorna nedanför ut som dyra Jimmy Choos? Nope. De ser ut som billig plast. Dessutom ser klacken helt annorlunda ut. Poängen med Jimmys är att dom är ok att gå i trots att dom är höga. Det beror bland annat på positionen av klacken. Dessutom har Tamara Mellon (Jimmy Choos ägare) designat kläder åt HM. Japp. kläder Av en designer som aldrig designat annat än ready to wear skor och väskor. Tydligen har hon, a'la kate Moss, blivit inspirerad av kläderna i sin garderob och helt plötsligt handlar det inte längre om Jimmy Choo, utan om Tamara Mellon.