tisdag 25 augusti 2009

West Ham v Millwall

Bild från BBC

Det var länge sedan jag såg trouble på en fotbolls match. Alltså ordentliga slagsmål. Efter Watford v Newcastle i Maj 07 (sista matchen för säsongen. Watford var nere och vi slutade i mid-table) började några tjafsa på puben och efter FA cup matchen mellan Arsenal v Newcastle 2008 så var det någon som kastade sten på mig på buss hållplatsen. På en ensam tjej. Va trevligt.

Det brukade alltid vara problem på Newcastle v Sunderland matcherna, men eftersom borta fansen alltid blir slussade av polisen mellan arenorna och stationen händer sällan något där längre.

Därför är det så tråkigt att läsa om West Ham och Millwall fans som hade en fight i kväll utanför the Boleyn Ground, West Hams arena (känd i media som Upton Park) Millwall fansen är kända för att vara huliganer och vad jag har sett, utan att dra alla över en kam, så är det tyvärr sant. West Hams supporters har också orsakat problem i kväll när ett drygt 50 tal fans invaderade planen tre gånger under matchen. En kille blev kniv skuren i bröstet och för en timma sedan pågick fortfarande oroligheter utanför the Boleyn Ground. The FA har sagt att dom involverade ska bli bannlysta från fotboll för all framtid och det tycker jag är rätt. Våld och fotboll hör inte i hop. Ingen ska behöva gå på matcher och vara rädd.