söndag 8 februari 2009

Fashion Marketing & Promotion


hej, jag undrar om du kunde berätta lite om vad ni gör på Fashion marketing and promotion. Jag funderar att söka till LCF inför hösten 2010 och skulle jättegärna uppskatta lite tips och så från dig :)Kontrollera stavning

Hej Christina och alla andra som kanske vill veta detta. För det första ska jag säga att Fashion Marketing & Promotion söker man genom Route A, alltså i Januari. Kan vara bra att komma i håg detta så ni inte söker för sent.

Det är mycket research som gäller. Som tur är har LCF ett mycket bra bibliotek, men man får även använda biblioteken på Saint Martins, LCC, Camberwell och alla andra University of the Arts campuses. Man får även access till en data bas som heter Athens, som är väldigt dyr om man köper ett medlemskap själv, men det är gratis genom LCF. Genom Athens får man access till an mängd data baser som Mintel (Mintel kommer vara din basta vän under kursen! Jag lovar!) där det finns Marketing research rapporter för precis allting, och LEXIS NEXIS där det finns information om vart enda företag i Storbritannien, samt många fler.

Man lär sig mycket på kursen. Marknadsföring, PR, reklam, branding (vet fan inte vad det heter på Svenska), mode marknaden, trender, ekonomi etc Man skriver mycket, men det handlar också om hur man presenterar sina uppsatser. Det ar bra om man kan använda photoshop, men det ar inget man lär sig på kursen. Det finns också språk kurser, som Italienska och Franska, som man kan göra vid sidan om. Jag önskar nästan att jag hade gjort det för mitt dröm jobb är på Net a Porter och där vill dom gärna att man kan ett annat språk. Vi fick även jobba på ett projekt åt Estee Lauder, men det var inte lika kul som det låter. Vi fick bara göra massa research om olika websidor och fick ingen feedback alls.

Utnyttja FBRS så mycket du bara kan om du kommer in på LCF. Dom är där for att hjälpa dig med din CV och hjälpa dig att få en prao plats ett par dagar i veckan.

Om du kommer in på kursen och klarar sista året med ett merit (VG) i bertyg sa kan du söka in på ett top-up år och få ett BA (Hons) degree. Du måste då göra en intensiv kurs under sommaren på 3 veckor och lämna in två rapporter. Får du godkant på dessa så kommer du in.

På tredje året far du skriva en disseration om ett ämne du har valt själv Det är som en stor uppsats på ca 12.000 ord. Du får även göra ett Fashion Specialism arbete vilket är självvalt ocksa. De flesta gör en marknadsföring, reklam och PR rapport om ett frivilligt företag

For att komma in på kursen måste du ha:

Pluggat relevanta ämnen i skolan som har med mode, buisiness eller retail att göra

Eller gjort en foundation eller access kurs i Fashion business eller Fashion retail.

Du kan även komma in om du har jobbat något med marknadsföring

Du måste aven ha 5,5 i betyg från IELTS provet och kunna använda word, excel och powerpoint.,

Intervjuen består av en uppsats skrivning, ett prov i word och excel och en grupp intervju in för en panel. ( later mer skrämmande än det är. På min intervju dag dök inte så många upp, sa jag hade en "grupp" intervju med en annan.)

Mitt tips är att spendera en massa tid på ditt personal statement. Jag kan lova att det är den enda anledningen att jag kom in. Min bakrund ar i mode och konst och inte i marknadsföring Jag var också riktigt dålig på word och excel.

Skaffa en laptop om du inte redan har en, en bra färg skrivare och en digital kamera. Du kommer använda dessa flitigt under kursen.

Lycka till!