onsdag 13 oktober 2010

Spaghetti Bolognese


Spag bol (som Engelskmännen säger) är Andys favoritmat och det är ju tur för honom att jag 1. Är utbildad kock 2. Gillar att laga mat och man kan knappast få en bättre komplimang än att den var bättre än den han åt på en restaurang i Eastbourne i helgen.


Här kommer receptet. (Jag gjorde massor av portioner att frysa in och skulle gissa att detta räcker till 5 till 6 pers)

500 gram köttfärs

1 stor Röd Lök-Hackad

200 gr färska Champinjoner -Hackade

1 Stor Morot-Riven

5 Vitlöksklyftor- Pressade

2 burkar krossade tomater

2-3 Msk Tomatpure

1 Näve hackad färsk Persilja

Salt, peppar och Rökt paprikapulver (så mycket ni vill)

Fräs lök och vitlök på medium värme, höj värmen och lägg sedan i färsen och fräs i ett par minuter. Lägg sedan i svampen och moroten och fräs till färsen är färdigstekt. Sänk värmen och tillsätt tomater, tomatpure och kryddorna. Låt puttra i 10 till 15 minuter. Smaka av med eventuellt mer kryddor samt den hackade persiljan.

Servera med Spaghetti och riven parmesanost.