torsdag 28 maj 2009

Bournemouth May Bank Holiday Weekend

(Utsikt från vårat hotell)

I helgen var det bank holiday weekend här och det var länge planerat att jag skulle fira min födelsedag i Bournemouth (Jag fyller år på Söndag, men eftersom det var långhelg var det bättre att åka då) som är en av mina absoluta favorit ställen i England. Under veckan var vädret jätte dåligt och jag började få lite smått panik, men jag hade inte behövt oroa mig. Den enda gången det regnade var mitt i natten den sista dagen.

Jag och Lena åkte ner med tåget på Fredag morgonen, medans Sandra (min sister-in-law) körde ner från Birmingham och Lisa och Jenny körde ner från södra London.

Lena och jag dumpade väskorna på hotellet (Vi bodde pa lyxiga Menzies East Cliff Court) och gick sedan ner till stranden för att sola. Det var kanske en 20 grader varmt, men det blåste ganska mycket så när Lisa, Jenny och Sandra dök upp vid 3 tiden gick vi till lokala turist och "cocktail baren" Hot Rocks. Jag säger "cocktail baren" eftersom det var ungefär de sämsta cocktails jag någonsin druckit. Men baren låg precis vid stranden, so who cares!

Vi checkade in vid 5tiden och det visade sig att jag och Lena blivit uppgraderade till en svit. Result! Vi tog sedan några drinkar i hotell baren som hade en helt fantastisk utsikt över havet.

Prezzo (Italiensk restaurang kedja) fick stå för middagen och jag tror vi alla åt mer än vad vi egentligen orkade. (Att jag inte gick upp ett enda kilo under helgen är ett mirakel!)

På Lördagen gick vi in till stan och shoppade lite och spenderade resten av dagen på stranden. Karin och Sarah kom vid 2 tiden och senare på kvallen gick vi alla på en fisk restaurang som jag bokat som heter West Beach. Jag tror aldrig jag ätit så god mat förut! Helt fantastiskt! Det var inte billigt, men alla säger att dom fortfarande drömmer om maten så det var värt det!

På Söndagen skulle vi egentligen åka hem men Sandra bestämde sig för att stanna en dag till och då gjorde Lena och jag det med. Det visade sig vara smart för att Söndagen blev den varmaste dagen med hela 30 grader varmt! Vattnet var iskallt, bara 13 grader, men jag är ingen badkruka och simmade i ungefär en timma. Jätte skönt!

Den sista kvällen hade vi middag i hotell restaurangen och gick sedan ner till stranden för att dricka vin. Vi gick ner på en liten stig från hotellet och ner för klipporna till stranden. Det var alldeles bäck svart! När vi precis satt oss ner såg vi ett moln med rök från stigen där vi precis kommit i från. Efter ett tag såg vi även eldslågor. Då blev vi rädda. En kille ringde brandkåren som kom, men åkte med en gång. Vi såg även ficklampor (Polisen?) från vägen ovanfor klipporna som gick ner mot elden. Vi fick aldrig reda på vad det var, men vi tror det var en hemlös man, som vi sätt tidigare på en bänk på stigen, som tänt på, kanske för att värma sig.

Det var en helt underbar helg och jag tror helt säkert att jag kommer åka tillbaka minst en gång till under sommaren. 

Här kommer lite kort...


(Härligt va?)


(Fish and Chips på stranden)


(Jag på stranden)


(Mitt och Lenas rum)


(Utsikten från vårat rum)


(Min Birthday Box från Sandra som innehöll Champagne, Cup Cakes, Choklad, godis, face mask, Marie Claire och annat)


(Lena gjorde det här fina kortet!)



(Lisa har kul i hotell baren)


(Lena)


(Lena och Sandra i hissen upp till Hotellet från stranden. Japp. Vi var för lata för att gå!) 


(Sarah)


(Jag och Karin)


(Karin och Jenny på West Beach)


(Jag på West Beach)


(Min jätte goda braxen filé)


(Utsikt från West Beach)


(Lisa och Jenny)


(Jenny på Hot Rocks)


(Karin)


(Jag efter lite för mycket vin)

(Min goda havsabborre på hotell restaurangen)